Har du trykket på omstillingsknappen?

11. MARS, 2021

KL. 09:00 - 09:30

Omstilling betyr muligheter og er ikke kun en leders ansvar.

Mange forbinder ordet omstilling med noe negativt. Det trenger det ikke være. Omstilling betyr muligheter! Det betyr at du kommer til å lære noe nytt på veien – og det betyr muligheten for å legge seg i venstrefila og suse forbi konkurrentene. Men da må du være rigget for det. Du må tørre å løfte de store spørsmålene og vite hva du skal gjøre med dem.

I ANFO-webinaret den 11. mars vil vi gå gjennom hvilke spørsmål du bør stille deg, samt gi konkrete tips på hvordan DU kan påvirke omstilling i din bedrift, uansett hvilken rolle du har (nei, omstilling er ikke kun en leders ansvar).

ANFO i samarbeid med Berg Allum Strategi & Markedsføring inviterer til webinar om omstilling. Her får du tips til hvilke spørsmål organisasjonen bør stille seg jevnlig for å henge med. Du får også inspirasjon og konkrete råd for å sikre at du har rett produkt/tjeneste og kommunikasjon i en verden som er i konstant endring.

Om kursholder:
Helene Berg Allum, rådgiver og faglig leder i Berg Allum Strategi & Markedsføring.

Samarbeidspartnere

Om foredragene

Program

Her 5 viktige hovedspørsmål du bør stille deg:

1.Er kundene de samme og vil de ha det samme som før?
Skal du selge til de samme kundene? Eller må du tenke nytt for å hente nye?
Er alle kunder lønnsomme? Eller må du prioritere og rendyrke noen målgrupper eller større kunder (KAM)?
Skal du selge de samme produktene som før? Skal du gjøre noe i tillegg?
Hvilke produkter er mest lønnsomme, hvordan øke marginene?
Hvordan sikre den gode kundeopplevelsen i den «nye normalen»? Eller kan du klare å øke den?

2.Vil salget foregå på samme måte som før?
Har du fysisk butikk, så trenger du kanskje også en nettbutikk nå? Eller kan du kan henge deg på andres nettportaler? Eller kan du selge via sosiale medier, f.eks. Instagram eller Facebook ?
Hvis du allerede har en nettbutikk, hvordan fungerer den for kunden? Hvordan er produkttekster og bilder? Hvor enkelt er det for kunden å vite at varen passer?
Er det enkelt for kunden å betale slik at de ikke hopper av underveis?
Hvordan fungerer systemene hos deg når du kombinere flere salgskanaler?
Driver du B2B er det kanskje en flere selgere som sitter inne på kontoret enn tidligere. Har de verktøyene de trenger for å digitalisering av salgsprosessen? Trenger de opplæring eller nye systemer for å jobbe smart når de ikke kan besøke kundene fysisk?

3. Skal du kommunisere med kunden som før?
Fysiske møter har gått ned, noe som antagelig vil vedvare – og kunden din tilbringer mye mer tid på nett. Da er det viktig å vite hvor du treffer kunden digitalt og hva som er viktig for dem.
Er du synlig og lett tilgjengelig på Google? Kundereisen starter ofte der.
Har du en nettside som fungerer godt? Er det enkelt å forstå hva dere selger og hvordan komme i kontakt?
Er du synlig på sosiale medier, er du i de rette kanalene og får du igjen for pengene du bruker på det?
Trenger du et nytt uttrykk eller en oppfriskning av design?

4. Hvordan skal du levere varene eller tjenesten?
Selger du fysiske varer? Her er det mange som allerede har snudd seg rundt og tilbyr hjemlevering. Har du justert din leveringsmåte?
Det er viktig å finne en bærekraftig løsning for alle parter, uansett om det skal sendes med posten eller leveres fra dør til dør. Har du nettbutikk, så kan du vurdere å bli svosj-partner – da vil du være spesielt attraktiv for kunder som er svosj-abonnenter og som da vil slippe ekstra frakt på regningen sin.
Leverer du tjenester, så finnes det allerede en verden av videomøter, webinarer, digitale workshop og andre verktøy som ligger åpen. Har du gjort det du kan her?

5. Kan du, og skal du, samarbeide med noen andre?
Sammen er vi sterkere! Har du noen som du kan gi deg styrke?
Ved å samarbeide med andre kan man gi en annen kundeopplevelse, levere mer spennende tjenester og produktpakker.
Strategiske samarbeid kan gi deg tilgang til nye markeder, øke kundebasen og ofte redusere kostnader. Nye konsepter for målgruppen din vil kunne gi deg vekst og sikre inntjening.
De neste 5 årene vil handle om så mye mer enn omstilling på grunn av pandemien. Store megatrender vil påvirke vår atferd og behov – det eneste vi vet helt sikkert er at verden er i konstant endring – og da gjelder det å henge med!

Nytt fra ANFO