Mangfoldsprosjektet

Invitasjon; Lansering av mangfoldsguider

Bli med og se resultatet av det siste årets samarbeid for å gjøre bransjen mer mangfoldig.

Den 14. september 2021 kl. 12:00 presenterer Grafill, ANFO Annonsørforeningen, Kreativt Forum, Mediebyråforeningen og Kommunikasjonsforeningen resultatet av det siste årets samarbeid for å gjøre bransjen mer mangfoldig. På arrangementet blir guidene for mangfolds strategi og rekruttering presentert. Vidar Singh fra mangfoldsbyrået «Vi er OSS» avslutter med å snakke om hvordan de selv jobber med mangfoldsstrategi og rekruttering.

– Vi håper disse guidene kan være til hjelp for alle som ønsker en mer mangfoldig bransje. Virksomheter bør sette seg mål for mangfolds arbeidet og bli bevisst hva man ønsker å oppnå. For mange kan det være krevende å komme i gang med en mangfolds strategi, men vi håper guiden kan være til hjelp i arbeidet. I tillegg er det avgjørende å tenke mangfold når man rekrutterer, og vi håper guiden kan gi nyttige tips når man skal i gang med en rekrutteringsprosess, sier Therese Manus, daglig leder i Kommunikasjonsforeningen.

En mangfoldig bransje der alle er inkludert

Etter fjorårets debatt om manglende mangfold i kommunikasjons-, markedsførings-, design- og reklamebransjen inngikk bransjeforeningene et samarbeid for å øke mangfoldet i bransjen. Samarbeidet inkluderer mangfold innen etnisk opphav, seksuell legning, kjønnsidentitet, religiøs tilknytning, funksjonsevne, alder med mer. I denne perioden har arbeidsgruppen jobbet med etnisk mangfold.

– Som bransje er vi på overtid med å adressere dette temaet. Det hersker bred enighet om at vi har behov for et større mangfold og et mer inkluderende arbeidsliv. Likevel velger man de kjente og trygge løsningene når man i en hektisk hverdag gjør våre valg. Det er her vi håper og tror at vi gjennom et felles bransjeinitiativ kan bidra med tiltak som gjør det lettere for det enkelte byrå og den enkelte utøver å skape endring på sin arbeidsplass, sier Jan Morten Drange, direktør i ANFO.

På arrangementet blir guidene for mangfoldsstrategi og rekruttering vist frem. Det blir også en dialog om hvordan arbeidet startet. Vidar Singh fra mangfoldsbyrået «Vi er OSS» avslutter med å snakke om hvordan de selv jobber med mangfoldsstrategi og rekruttering.

Arrangementet blir gjennomført som et fysisk arrangement hos Grafill med et begrenset antall deltagere, men strømmes også direkte.

Les også våre tidligere innlegg om mangfold:

– Slik skal bransjen bli mer mangfoldig
– Mangfold i markedsføringsbransjen


Lansering av mangfoldsguider

Når: Tirsdag 14. september kl. 12:00 – 13:00

Hvor: Grafill, Møllergata 39, Oslo.

Fysisk oppmøte: Få plasser, registrer din billett HER

Livestream: Arrangementet vil også bli streamet HER

Program

12:00 – Lene Renneflott fra Grafill ønsker velkommen

12:05 – Therese Manus fra Kommunikasjonsforeningen, i dialog med Umar Ashraf og Aram Zarkoob Vaughan, forteller historien om hvordan dette arbeidet har startet og hvorfor det er viktig at bransjeorganisasjonene står samlet

12:25 – Presentasjon av guide for mangfoldsstrategi

12:35 – Presentasjon av guide for rekrutteringsstrategi

12:45 – Vidar Singh fra Vi er OSS forteller hvordan de selv jobber med mangfoldsstrategi og rekruttering

13:00 – Slutt

Del dette innlegget: