Høstens vakreste øyeblikk? 

Annonsørundersøkelsen DSAR.

Det er det dessverre ikke. Men at fremleggelsen av ANFO undersøkelsen er et aldri så lite høydepunkt veldig mange venter på, er vi ganske sikker på. 

– Prosjektet som etter hvert blir til bransjens mest etterspurte rapport, har vi nå gjort i ti år. Uten å ta munnen for full er dette ganske sikkert bransjens mest anerkjente faktagrunnlag, sier Håvard Kvernaas Bakken i ANFO.

Jan Morten og Håvard i ANFO.

ANFO jobber kontinuerlig med å fremskaffe og tilrettelegge kunnskap om hvordan markedsførere tenker og jobber. Dette gjør vi for å støtte våre medlemmer og løfte viktige bransjespørsmål. Kunnskap og innsikt er avgjørende for å fatte de riktige beslutningene. 

Rapporten gir et bilde av hvordan du og dine bransjekollegaer ser på markedsbudsjetter, virkemidler, medieutvikling og samarbeidsrelasjoner. I dag og i fremtiden. Å forutse hva som skjer i fremtiden er ofte vanskelig. Men vi er jo noen som prøver likevel. 

En rapport som gir svar

Vi spør Håvard som er ansvarlig for denne undersøkelsen i ANFO om hva han mener er hovedgrunnen til at denne rapporten får såpass stor oppmerksomhet hvert eneste år?

– Vi vet at rapporten tidligere har blitt brukt som bakgrunn for omorganiseringer, oppkjøp, strategiske veivalg og bedriftsetableringer. Dette gjør oss stolte, og ganske ydmyke. Både media og våre medlemmers samarbeidspartnere refererer hyppig til undersøkelsen. Og kanskje like viktig, funn i rapporten er regelmessig grunnlag for faktabaserte diskusjoner i bransjen. Hva mener vi om bærekraft, globale plattformer, kunstig intelligens osv?  Denne rapporten har svarene, sier Håvard.

Han fortsetter med å si at: vår verden er i forandring. Skal vi lykkes i fremtiden, noe vi antar og håper at de fleste har planer om, vil det være avgjørende å ha vilje og evne til nettopp å endre seg. Sannsynligvis raskere og hyppigere enn noensinne tidligere.

Liten avsløring

– Her kommer en spoiler fra årets undersøkelse. Nesten halvparten (45%) synes at norsk markedsføring kreativt er svakere nå enn for 5 år siden. Ganske trist egentlig. Mer om dette og mye annet får du med deg når vi presenterer årets undersøkelse på DSAD den 12. Oktober, forteller Håvard.

Rapporten er tilgjengelig kun for konferansens deltagere og ellers ANFO sine medlemmer.

Del dette innlegget: