Det siste årtiets mest effektive reklame- og PR-byråer

Hvilke reklame- og PR-byråer har vært de mestvinnende i ANFO Effekt de siste 10 årene? Få den fulle oversikten her.
Med inspirasjon fra poengutregning fra olympiske leker har vi gitt gull 5 poeng, sølv 3 poeng, bronse 2 poeng og diplom 1 poeng. Videre gir Grand Prix 6 poeng og Kantars Innsiktspris 4 poeng.

ANFO Effekt medaljeoversikt viser de reklame- og PR byråer som har vunnet flest effekt-priser i ANFO Effekt sin 10-årige historie. TRY/Apt/Opt rager høyest med POL og NORD DDB på de neste plassene.

Er ikke reklamebyråene mest opptatt av å vinne kreative priser da?

Både System 1 Group, Nielsen Media, Data2Decisions, Ritson og Field & Binet med flere understreker i sine forskningsprosjekter at kreativitet i mange sammenhenger er den aller viktigste driveren for effekt. Nå skal det nevnes at TRY er «fus i alt». «Beste byrå» 20 år på rad, Gullblyantens store vinner år etter år og alt i alt det klart mest ressurssterke byrået.

Vi spurte sjefen i POL (2.plass på listen), Therese Becke, om hva hun mener er grunnen til at POL har hevdet seg så sterkt i ANFO Effekt:

Vi er stolte over at vi i løpet av Pol sin relativt korte historie har klart å hevde oss så godt i en så viktig konkurranse som ANFO Effekt. Dette er først og fremst et resultat av den sterke kreative kulturen og ambisjonene til alle de dyktige kollegaene i Pol som hver eneste dag jobber for å skape kommunikasjon som folk må ta stilling til og som gir god effekt for våre kunder, men også våre kunder som gir oss nødvendig handlingsrom og tillit. Vi har selvsagt ambisjoner om å hevde oss enda mer fremover, og fortsetter å utfordre våre kunder og oss selv på å skape stadig sterkere og mer effektfull kommunikasjon

Therese Becke, Administrerende direktør i POL

For tips og inspirasjon til caseskriving anbefaler vi å se foredragene fra ANFO Effekt kick-off der en rekke vinnere fra tidligere Effekt-konkurranser snakket om sine erfaringer. Se foredragene her.

Lykke til med caseskrivingen! Husk at frist for innsending er fredag den 13. januar.

Del dette innlegget: