ios14_1024x500
Foto: Apple

Hvordan kommer iOS 14 til å endre fremtiden for mobilreklame?

ANFO Tech Radar: Apple utvider personvernet med en rekke nye sikkerhets- og personversinnstillinger i nye iOS 14. 

Oppdateringen som kommer i september vil skape store bølger i en hel bransje som lever av sporing og målrettede annonser. De som kommer godt ut av dette er personvernet til brukerne av Apple iOS 14. 

Applebrukere som oppgraderer til iOS 14 vil merke en ny pop-up når de åpner en app for første gang. Dette er en oppdatering i iOS 14 som gjør det mye vanskeligere for annonsører å spore brukere med Identifier for Advertisers (IDFA). Med iOS 14 må du nå aktivt velge om du vil gi fra deg persondata til appene. Dette er helt klart en av de viktigste endringene som skiller iOS 14 fra de tidligere versjonene. 

Hva er IDFA?

IDFA er en forkortelse for Identifier for Advertisers. Dette er en tilfeldig identifikator som brukes av Apple som lar annonsenettverk spore og få mest mulig informasjon om deg som bruker og viser deg målrettede annonser.  

En ny popup-boks spør brukerne om de vil gi tillatelse til at en app kan spore dem på tvers av apper og nettsteder eid av andre selskaper for å vise personlige annonser.

  

Brukere kan velge å tillate dette eller ikke. Foto: Apple

Tidligere hadde Apple brukere muligheten til å deaktivere IDFA, selv om dette var begravet langt inn i innstillingene. Med den nye oppdateringen plasseres dette alternativet rett ved fingertuppene til brukerne og varsler dem også om disse valgene, noe de ellers kanskje ikke hadde vært klar over. 

Hvilke personvernsendringer har Apple gjort i operativsystemet gjennom årene? 

Som en del av Apples løfte om å gjøre produktene deres mer personvernvennlige, har de introdusert en rekke endringer gjennom årene for å bidra til og sikre en brukers identitet og data. 

Noen av disse endringene er knyttet til annonsering og inkl.: Intelligent tracking prevention (ITP), Limit Ad Tracking (LAT), Opt Out of Location-Based  Apple Ads, Grant Or Deny Access to Location Data. 

ANFO sin Tech Radar kommer tilbake med flere artikler om dette utover høsten. 

Hva betyr dette for deg som annonsør i fremtiden?

For tiden bruker AdTech-plattformer en enhets-IDFA for å hjelpe dem med å identifisere brukere på tvers av forskjellige apper. 

På enheter som har iOS 14, vil ikke AdTech-selskaper kunne samle IDFA og bruke den til å identifisere brukere, med mindre de selvfølgelig tillater det (Opt-in). Hvis iOS 14-brukere velger dette bort vil de fortsatt bli eksponert for annonser, men de vil være basert på andre metoder som for eksempel kontekstuell målretting istedenfor på IDFA. 

Her er det store sjanser for at forbrukere i det nye iOS 14 kommer si nei til at en app eller merkevare vil og ønsker å spore deg i andre apper og over internett. Og med det kommer det sannsynligvis til å føre til en betydelig reduksjon i tilgjengeligheten av enhetsbaserte ID-er i annonseøkosystemet for annonsørene. 

Følg med på ANFO-bloggen for flere oppdaterte Tech-nyheter!

Del dette innlegget: