Det er gjerne det når årets Loyalty Day, som arrangeres av Oculos og ANFO, står i kalenderen til hele lojalitetsmenigheten.
I år var det fjerde gang ANFO og Oculos gjennomført denne dagen som et samarbeidsprosjekt. Det må vi trygt kunne kalle et win win arrangement. Sammen løfter vi oss til et nivå som med stor margin, overgår summen av det de to samarbeidspartnerne kunne fått til på egen hånd. Det er få arrangement i den norske markedsføringsbransjen som favner flere enn 500 gjester. Ekte synergi med andre ord.

Ikke bare er dagen blitt en riktig høytidsdag for alle som er opptatt av CRM og lojalitetskonsepter. Fagfeltet er beviselig viktigere enn noen gang! Dagen er nå bransjens største møteplass for denne flokken. En gjeng som faktisk blir større og større.
Ambisjonen for dagen, foruten å bringe hele storfamilien sammen var også å svare på fire helt sentrale spørsmål:
Hvilken faktisk effekt gir det å innføre et lojalitetsprogram?
Hvordan kan og bør man effektivisere sin markedsføring ved bruk av kundedata?
Hvordan kan man kapitalisere på kundebasen sin på best mulig måte?
Hvorfor skaper lojalitetsprogrammer effekter, og hvorfor handler vi mennesker som vi gjør?
Kl. 0900 presis gikk Kristian fra Oculos og Jan Morten fra ANFO på scenen som dagens konferansierer. Det gikk da ikke veldig lang tid før de introduserte dagens første foredrag. Og det var heller ingen hvem som helst. Vi hadde gleden av å ha med oss Petter Stordalen fra Strawberry. Strawberry er som vi vet ganske aktuell med den nye lojalitetsvalutaen Spenn. Det er unødvendig å si at vi satt energinivået på et ganske greit nivå med dette innlegget.

Neste innlegg var fra to av våre egne. Overskriften var «Loyalty State of the Union”, I praksis ferske tall og innsikt, fra to forskjellige undersøkelser, om hvordan markedet for lojalitetskonsepter og programmer utvikler seg. Denne innsiktsfulle delen var det Toralf Waaktaar-Slokvik i Oculos og Håvard Kvernaas Bakken fra ANFO som stod for.

Lojalitet handler om å velge det samme igjen og igjen. Det handler selvsagt om psykologi og psykologiske prinsipper. Og i denne sammenheng om hvordan vi kan bruke dette som innsikt i våre lojalitetsprogram. Vi kan alle nå forskjellen på «nudge» og «sludge»! Dette viktige og tidsriktige innlegget var det Irmelin Bergh fra nudgelab som stod for. Med doktorgrad i psykologi og bred erfaring som forsker og rådgiver er hun definitivt en viktig ressurs her.

En dag som dette bør heller ikke gjennomføres uten at vi har juridisk kompetanse med oss. Overskriften var «Datadreven markedsføring i tråd med GDPR». I år var det Rune Opdahl fra Wiersholm som leverte oppdatert relevant innsikt til toppkarakter. Rune er spesialist på tema som personvern, digitalisering, media og teknologi. Det merker vi fort!

Neste post på programmet var «Effektiv lojalitetsmekanikk og vekst». Coop var veldig tidlig ute innen lojalitetsprogrammer og målrettet 1 til 1 kommunikasjon. I dag har de en svært omfattende verktøykasse med mange forskjellige virkemidler! Coops erfaringer fra egen verktøykasse ble delt med oss på suverent vis av Stine Sandvik og Vibeke Trasti fra Coop Norge.

Noen ganger er det slik at noen oppskrifter bare fungerer bedre enn andre. Kanskje til og med veldig mye bedre. Slik er det med Booztlet. The Booztlet Formula, rett og slett en oppskrift som virker spesielt godt, ble delt på en svært inspirerende måte av Maria Moreau fra Booztlet.

Etter lunch, nyttig fagprat, fin prat med gamle og nye kjente og ikke minst hyggelig besøk hos våre samarbeidspartnere og sponsorer var vi raskt i gang igjen. Vi fortsatte med mer Spenn vi! Det er jo ganske aktuelt. I dette innlegget var det Christoffer Sundby, sjefen for Spenn, som gikk litt mer detaljert inn i lojalitetsvalutaen Spenn. Det er spennende, og det er ambisiøst!

Med dette innlegget som bakteppe gled vi over i en kort debatt rundt fremtidens lojalitet og relaterte virkemidler. I panelet satt Vegard Wikhammer Heir fra Vipps, Irmelin Bergh fra nudgelab og Christoffer Sundby fra Spenn. Ordstyrer var Kristin Møllerplass fra Oculos. Vi fikk ikke alle svarene, det hadde vært for lett! Men vi fikk en god relevant prat mellom fire svært kunnskapsrike fagpersoner. Godt levert!
Men vi hadde enda mer på agendaen! Neste post var: «Hvordan fungerer hyperpersonalisering i et lojalitetsprogram?» rett og slett en case fra Volt og Varner hvor nettopp ultrapersonalisering er viktig for max effekt. Engasjerende levert av Monica Lillerovde og Sindre Nyberg fra Varner/Volt.

Retail media er et ganske hett virkemiddel i veldig mange markeder. For øyeblikket også den kanalen som vokser raskest globalt. Overskriften var: «Suksess med Retail Media hviler på kundelojalitet.» Matas i Danmark er en aktør som trekkes frem av mange når man snakker kundeklubber, lojalitet og retail media. Innlegget ble innsiktsfullt delt av

Neste innlegg var både midt i kjernen og litt på siden av dagens tematikk. Overskriften er riktig vakker; «De fineste feilene.» Vi er mange som mener at vi kanskje oftere skulle tillatt oss å dele ting som ikke har fungert, og ikke bare det som har vært suksesser. Aina Lemoen Lunde, frem til ganske nylig en tydelig CMO i DNB, tok oss med bak kulissene. Det gjorde hun i en ærlig og innsiktsfull gjennomgang av både klassiske og ikke fullt så klassiske feil hun har erfart innen CRM feltet. Feil som alltid gir verdifull læring. Som «in the end» kanskje til og med ender som prisbelønnet effektiv kommunikasjon?

Siste innlegg for dagen var «Maksimering av effekt via McDonalds Reward app». Fra poengsystemer til spesialtilbud. Hvordan gamification og partnerskap spiller en avgjørende rolle i å opprettholde og øke brukerengasjementet gjennom appen. Caset ble innsiktsfullt presentert av Fredrik Qvitzau fra McDonalds.

Takk til alle som kom og deltok på dagen sammen med oss, takk til fantastiske foredragsholdere. Dere leverte til toppkarakter alle sammen. Og ikke minst takk til alle våre gode samarbeidspartnere og sponsorer. Uten dere hadde denne dagen vært noe helt annet.
Vi ses på Loyalty Day i 2025!