Riktig god sommer!

Vi oppsummerer året så langt og gir noen gode sommer- og Oslo-tips, i tillegg til en etterspurt sommergave i streaming-format.

Sommerferien kan skimtes i horisonten for de fleste av oss. Store deler av landet har hatt fantastisk sommervær de siste par ukene og snart er det tid for å skrive (en morsom) auto reply om at man er på ferie. Nå er det på tide at hjernen blir myk, køen på E18 går i stå og at sommernatta kler seg i perlemor.

Endelig er det sommer på jorda!

ANFOs siste store arrangement før sommeren var prisutdeling i Magnet Awards. Det var 30 varmegrader og fantastisk stemning på Ingensteds på Grünerløkka med varme og glade gjester.

I ANFO ser vi tilbake på en svært produktiv vinter, vår og forsommer. Vi har arrangert tretten eventer, tre storslåtte prisutdelinger, en skole og fem konferanser. Vi lanserte konseptet Smart Start tidlig i vinter – frokostseminarer som gir en smart start på dagen. Vi er stolte over at vi har hatt mer enn 2000 deltakere på arrangementene våre hittil i år, og vi gleder oss til fortsettelsen resten av året.

Vår egen Jan Morten oppsummer halvåret vi legger bak oss på følgende måte:

Året 2023 så langt har vært tettpakket med møtepunkter og aktiviteter. Vi har juryert konkurranser og hatt prisutdelinger, arrangert skoler og vi har sittet i utvalg. Vi har svart på høringer og drevet selvreguleringer. Vi har gravd oss ned i Effekt-basen og vi har gravd oss enda dypere ned i Effekt-basen. Og ikke minst, så har vi skrevet rapporter og laget presentasjoner. Vi har hatt konferanser, hatt dialogmøter, og vi har lansert Smart Start og Kundeservice Awards. Ikke minst har vi gjort undersøkelser for å måle temperaturen i bransjen. Vi har skrevet kommentarer og vi har debattert. Vi har presentert og vi har argumentert.

Det har rett og slett vært skikkelig morsomt! Krevende ja, men definitivt morsomt! Og så har vi AI da. Om ikke dette halvåret har stått i AI sitt tegn, så vet ikke jeg. Heldigvis har vi i ANFO ressurser som kan mye om nettopp dette. Akkurat som vi har andre ressurser som kan mye om andre ting den norske markedsføreren er opptatt av. Nå tar vi en ganske velfortjent pust i pakken. I august er det på an igjen. Ha en strålende sommer.

Jan Morten Drange, Daglig leder i ANFO

Badesteder i Oslo

Vi har hatt en fantastisk sommer så langt, med høye temperaturer i både luft og sjø. Dermed er det kanskje fristende med et bad eller tre, og her gir vi noen tips om hvor du kan jumpe uti Oslofjorden og kjøle deg ned i sommervarmen.

Munch Brygge er en badeperle plassert midt på Bjørvika. Sjøbadet er mindre i størrelse enn Sørenga sjøbad, og det er en roligere stemning blant badegjestene. Dette er den perfekte lokasjonen for et bad etter arbeidstid, fordi ettermiddagssolen bader stedet i lune solstråler til langt over middagstid.

Et stort pluss er at man kan bade ved Munch Brygge etter kl. 22.00 på kvelden, hvilket man ikke kan på de andre sjøbadene i Oslo sentrum. Derfor er det også et yndet sted for en avkjølende kveldsdukkert.

Hovedøya er alltid en god ide. Hopp på en av rutebåtene som går fra Aker Brygge og ta den korte turen over til Hovedøya. Når man går i land her er det som å komme til en annen verden av landlig ro og sommeridyll. Finn din egen lille knaus på svabergene, legg deg godt til rette på en av strendene eller slang deg i gresset på de store plenene. Et hett tips er å pakke med seg en piknikkurv med velsmakende godsaker. Da kan dere bli litt lenger der ute på øya, og kanskje få med dere solnedgangen til og med?

Utsikt fra ytterst på Hovedøya en varm ettermiddag tidligere i sommer.

De grønne badetrappene hos Oslo Badstuforening på Sukkerbiten og Langkaia er åpen for alle som ønsker seg et bad. Det er ikke nødvendig å booke tid i badstuene – bare snakk med en av badstumesterne når du ankommer stedet.

De to badetrappene ble åpnet med brask og bram tidligere i år og er en yndet badeplass for mange osloborgere.

Her er det enkelt å komme seg ut i vannet, og du kan legge på svøm i milde bølgeskvulp. Vi drister oss i samme slengen til å anbefale et medlemskap i badstuforeningen. For badstu er herlig året rundt, faktisk også om sommeren.

En klassisk sommerdrink

Aperol Sptriz og St. Germain er klassiske sommerdrinker, men har du testet Select Spritz?

Dette er den originale, venetianske spritzen med røtter tilbake til 1920-tallet. Drinken har en rund smak av bær, appelsin og en balansert bitterhet i bakgrunnen.

Slik gjør du:

👉🏻 finn frem store, runde stetteglass og fyll med is, gjerne en stor isterning.

👉🏻 hell i to deler Select og tre deler prosecco

👉🏻 topp med a splash med sodavann

👉🏻 rør forsiktig rundt i glasset

👉🏻 server sammen med litt snacks og nyt

Serveringsperler i Oslo som det er verdt å besøke

Kuro er en herlig café i Rathkes gate 9 som serverer fantastisk kaffe og nøye kuratert bakverk fra blant annet Illebrød og OSLonely. Ta med kaffen og sett deg på benkene utenfor kafeen for litt people watching. Mot slutten av uken transformeres kafeen til vinbar, nærmere bestemt fra torsdag til og med lørdag. Vinseleksjonen er naturbasert og de har også flere spennende cider på menyen.

Litt lengre opp i Rathkes gate, nærmere bestemt på Rathke plass, ligger restauranten Apostrophe. En restaurant tilhørende Lofthus-familien, som i løpet av få år har etablert seg som et svært populært serveringssted på Løkka. Her serveres en enkel og svært god bistromeny, kveita har blant annet fått hederlig omtale. I tillegg har de også et velrenommert omakase-konsept noen dager i uken. Begge deler er definitivt verdt å sjekke ut. Apostrophe har en herlig uteservering som faktisk har sol til langt utpå sommerkvelden, og restauranten skaper en flott ramme for en nydelig matopplevelse.

Diverse velsmakende forretter og ikke minst hovedretten kveite fra tidligere i sommer.

Varme, late ettermiddager er perfekte utgangspunkt for aperitivo – altså å drikke noe godt og snacke samtidig.

Et godt sted å innta aperitivo er italienske MiTo Dråper & Biter i Markveien. Her er det en koselig uteservering med små bord som bader i varm ettermiddagssol på klare dager.

Aperitivo-kulturen er utbredt over hele Italia og har spredt seg til mange andre deler av verden, også til Norge. Klassiske aperitivo-drinker er Aperol Spritz, Campari og Negroni. Snacksen er gjerne spekemat, oliven, ost, chips og ulike brødbaserte retter. De smakfulle snacksene er ment å stimulere appetitten og oppmuntre til å drikke mer før man går ut for en senere middag.

Sommergave fra oss – se heldagskonferansen AI-dagen

Det siste halvåret har virkelig stått i AI-ens tegn, og i den anledning arrangerte vi rett og slett en heldagskonferanse på emnet. Storsalen på Latter var smekkfull og vi hadde over ti foredragsholdere gjennom dagen.

Hvis du ikke fikk med deg arrangementet, eller det er noe du kunne tenkte deg å se igjen så har du nå muligheten til det. Her har du nemlig opptaket av hele konferansen med tilhørende presentasjoner.

Er du interessert i AI og den ekstreme utviklingen som skjer på feltet? Da kan vi anbefale å melde deg på AI-skolen som vi arrangerer. Les mer om kurset der du får kompetanse innen generativ AI her.

Høstens program i ANFO

Vi går en spennende høst i møte, og det er allerede mange arrangementer på programmet. Her får du en oversikt over det som skjer i august, september og oktober – og det kommer til å bli fylt på med enda mer disse månedene.

Blant annet arrangerer vi MarTech Awards for andre gang, mer informasjon om konkurransen kommer etter sommerferien. Vi skal også arrangere en Smart Start der noen av vinnerne fra employer branding-konkurransen Magnet Awards skal presentere casene sine.

Dette skjer:

  • 25. august – frist for innsending av case i Kundeservice Awards
  • 29. august – Smart Start: Design og merkevarebygging
  • 31. august – AI-skolen: Praktisk innføring i ChatGPT, Midjourney og Dall-E2
  • 5. september – MFU-skolen
  • 12. september – Smart Start: Datadrevet og direkte markedsføring på 60 minutter!
  • 12. oktober – Den Store Annonsørdagen

Og med det gjenstår det bare å ønske en riktig god sommer fra alle oss i ANFO. På gjensyn i august!

Del dette innlegget: