Det norske Marketer-delegatet er klart!

Katrine Engja Stake og Konrad Skogen fra Orkla Confectionery and Snacks skal representere Norge i kategorien Marketeers i den internasjonale konkurransen Young Lions.

I samarbeid med TRY, sponser ANFO også i år den delen av konkurransen Young Lions som retter seg til unge markedsførere på annonsørsiden. Gjennom en casebasert konkurranse får de ulike teamene noen få dager på å lage et konsept basert på en brief, levert av en norsk veldedig organisasjon.   

Flyktninghjelpen er årets briefholder

I år var det Flyktninghjelpen (NRC) som var briefholder. Oppgaven til de unge markedsførerne har vært å øke antall bidrag fra yngre givere, og målgruppen ble satt til å være 25-40 år. Først og fremst var faste, månedlige givere et uttalt mål fra briefholder.  

NRC bistår mennesker på flukt over hele verden og er raskt på plass der de trengs mest. Flyktninghjelpen spesialiserer seg innen 6 områder; utdannelse, mat, juridisk assistanse, midlertidig boplass, vann- og sanitær og beskyttelse fra vold.  

Utdrag fra Flyktninghjelpens brief til årets Young Lions Marketers-konkurranse

Katrine Engja Stake og Konrad Skogen fra Orkla Confectionary and Snacks gikk seirende ut i konkurransen om å representere Norge i Young Lions Marketers. 

Jurybegrunnelse:
Når det gjelder løsning og konsept så har vi landet to finalister, og det er de to som har de sterkeste konseptene, og som slår hardt emosjonelt.

Det er én løsning derimot som skiller seg ut, og det er fordi det er enkelt, realistisk og gjennomførbart. Samtlige i juryen forstår med en gang hva som er ideen, og hvordan det skal tas ut. Når det gjelder resultat så er vinnerteamet gjennomtenkt, og det har svart på brief. Teamet viser også gode presentasjonsevner og svare godt for seg når man svarer på spørsmål.

Katrine Engja Stake og Konrad Skogen fra Orkla Confectionary and Snacks.

Årets besvarelser holder et skyhøyt nivå og det virker nærmest som om at kreativiteten ikke har noen grenser. Her er det mye Flyktninghjelpen kan la seg inspirere av i sitt markedsarbeid fremover. Vi er trygge på at vi har valgt riktig team for å representere kategorien i Cannes, men det var absolutt ingen lett øvelse.

Thomas Rønnerud, konkurranseansvarlig for Young Lions Marketers i ANFO

Rekordhøy deltagelse

Hele 9 team var påmeldt til årets konkurranse og det er rekord i denne kategorien. Alle team fikk 5 minutter til å presentere sitt konsept, og juryen hadde videre 5 minutter til å stille spørsmål. Den nasjonale konkurransen er strukturert så likt som mulig den internasjonale konkurransen. På den måten er teamet som går av med seieren best mulig forberedt til den internasjonale konkurransen i Cannes.

Alle deltagerne i Young Lions Marketeers 2023.

Young Lions avholdes i syv ulike kategorier der ANFO står for Marketer, Grafill for Design, INMA for Digital, Meiebyrforeningen for Meda, Abelia for PR, Amedia for print og Kreativt Forum for Film. Det hele koordineres og representeres av CAPA kinoreklame i Norge. 

Del dette innlegget: