Mangfold og inkludering

Bli med og bidra i global undersøkelse om mangfold og inkludering i bransjen – Global DEI Census 2023.

WFA (World Federation of Advertisers) har tatt lead i en global undersøkelse hvor man setter søkelyset på mangfold og inkludering i bransjen. I tillegg til WFA, er ni andre globale bransjeorganisasjoner involvert i dette viktige samarbeidet.

ANFO har på vegne av det norske markedet takket ja til å være med. Det er klart at det knytter seg stor spenning til hvilke endringer vi vil se fra oppstarten i 2021, til årets undersøkelse som nå gjøres i 32 land. Selve spørreskjemaet utvikles sammen med Kantar globalt og oversettes til norsk før vi går i felt. Planen er å være i felt i mars med mål om å presentere resultatene første gang i Cannes i juni. 

Undersøkelsen ble gjort første gang i 2021. Globalt var 160 organisasjoner involvert for å fremskaffe et datagrunnlag fra 10 000 respondenter i 27 land. Her kan du lese om studien og de viktigste funnene fra 2021. Les studien her.

Prosjektet er både et globalt og nasjonalt samarbeid hvor bransjens organisasjoner inviteres inn for å fremskaffe relevant innsikt om et usedvanlig viktig tema. Gitt et solid antall respondenter fra Norge får vi også sammenlignet vår hjemlige situasjon med andre land det er naturlig å sammenligne seg med. 

For øyeblikket setter vi sammen laget av bransjeorganisasjoner som sammen skal sørge for at vårt relativt lille marked sitter igjen med et robust og relevant utvalg. Dette gjøres parallelt med utvikling og oversettelse av spørreskjemaet.

We all know that you can only manage what you measure – and measure well. The global support behind the Global DEI Census is a testament to how critical it is to truly understand where our industry stands on diversity, equity and inclusion, and then meaningfully address any gaps. Not only is this the right thing to do, it’s right for our industry as a whole and all of our businesses.

Raja Rajamannar, WFA President and Chief Marketing and Communications Officer, Mastercard

Del dette innlegget: