Riktig god jul

Vi ønsker alle medlemmer og resten av bransjen en riktig god jul. Her gir vi noen tips til hva du kan høre, se og lese i julen, i tillegg til litt annet julegodt.

Hør podkasten Uncensored CMO med Jon Evans

Hva tenker du når du hører tittelen CMO?  

I denne podkasten kommer du under huden på noen av bransjens ledende CMO-er når Evans stiller dem spørsmål av en mer krevende karakter.

Podkasten tar lytteren med inn i kulissene for hvordan store avgjørelser faktisk fattes, og vi får høre om både det som har gått bra og det som har feilet. 

Jan Morten sier følgende om podkasten: jeg har lenge vært imponert av System 1 Group (tidligere Brainjuicer) med Jon Evans, Orlando Wood og John Kearon. Uncensored CMO er i praksis Jon Evans med gjester. Og hvilke gjester! Hva er det med denne podcasten spør du kanskje?  Jeg synes det sies veldig elegant i selve beskrivelsen; «The uncensored CMO was created to explore the good, the bad and quite frankly downright ugly truth about marketing theory and practice.”

Hør podcasten på Spotify her.

Se Netflix-serien Pepsi, Where’s My Jet? 

«Drink Pepsi, get stuff» legger grunnlaget for det som etter hvert ble en David vs. Goliat-sak i det amerikanske rettssystemet. I 1995 lanserte Pepsi konseptet der man kunne samle Pepsi poeng når man drakk Pepsi, og så bytte inn poengene for ymse Pepsi-effekter. Reklamefilmen som lanserte konseptet ble rundet av med at man for 7.000.000 Pepsi poeng kunne få en Harrier jet, altså et jagerfly. Og det var ingen ansvarsfraskrivelser i liten skrift.

20 år gamle John Leonard tok Pepsi på ordet og fikk samlet de nødvendige 7.000.000 Pepsi poengene. Men fikk han jagerflyet sitt? Nix. Derfor gikk han rettens vei i det som skulle bli en maktkamp med bred pressedekning mellom en av verdens største merkevarer og en unggutt fra Massachusetts.

Les romanen Fyrstene av Finntjern

Dette er Lars Elling sin debutroman og den er en fantastisk leseropplevelse ifølge ANFOs egen Håvard Kvernaas Bakken.

– Jeg liker å lese om naturen. Men også sosialrealisme. Her får du begge deler. Denne boka har rike, fargesprakende og beintøffe skildringer om det å være i naturen og gir også forståelse av selvberging på begynnelsen av forrige århundre. Parallelt er boka også en slags kunsterroman i det vi følger en tenåring fra Bekkelaget og hans drøm om å kunne tegne. Dette er stor historiefortelling om å finne lykken under åpen himmel, flettet inn med øvrige historier om klasse, oppvekst, familie og drømmer, sier Håvard om romanen. 

Les NRKs anmeldelse av romanen her.

Server krydret, hvit gløgg

En varm anbefaling er å oppdatere velkomstdrinken i julens selskaper og festlige lag. Bytt ut den klassiske rødvinsgløggen med en krydret, hvit gløgg som smaker jul. Dette blir raskt en ny favoritt blant både gjester og vertskap, og den velsmakende tvisten er at gløggen blandes med favorittboblene dine.  

Ingredienser:
1.5 liter god eplemost 
1ss malt kanel
2ss honning
2cm fersk ingefær i skiver
1 økologisk lime i skiver, med skall
2 klementiner i skiver, uten skall
1 hel kanelstang
Nellikspiker
Musserende vin eller alkoholfrie bobler

Varm opp eplemosten sammen med alle ingrediensene og la blandingen trekke i minimum en time – jo lengre blandingen får trekke, jo kraftigere kryddersmak. Sil av og la blandingen kjøle seg litt. Bland 50/50 med prosecco eller crémant og server i favorittglassene dine. Den hvite gløggen smaker også nydelig blandet med Farris eller alkoholfritt ingefærøl.

Julegaver til deg på ANFO-TV

Vi har åpnet tilgangen til konferansene Den Store Annonsørdagen og AdTalk på ANFO-TV slik at du har noe lærerikt å se på gjennom juleferien. Her er to foredrag som vi kan anbefale:

Kaj Johansson og Peter Lundberg fra Kapero går igjennom case og utfordringer knyttet til;
merkevarebygging eller kortsiktig kjøpsutløsende, inhousing eller outsourcing, innholdsmarkedsføring vs. betalt media.

Se foredragene fra Den Store Annonsørdagen her.

Kaj Johansson og Peter Lundberg fra Kapero etter foredraget deres på DSAD.

Få også med deg forklaringen på hvordan VR-teknologi brukes i et engasjerende undervisningsopplegg for militære planleggere. Petter Lindqvist fra Forsvarets Høyskole og Knut Sverre og Syver Lauritzsen fra TRY Creative Tech forteller. 

Se foredragene fra AdTalk her.

Nyhetsbrev for inspirasjon og læring

Contagious: Ukentlig nyhetsbrev som oppdaterer deg på kreative nyheter, markedstrender og ny banebrytende forskning. Meld deg på her.

The Ad Contrarian: Markedsføringsprovokatøren Bob Hoffman kommenterer og harserlerer med annonsebransjen. Meld deg på her.

Media Pulse: Nyhetsbrevet til Nielsen Media. Der kan du følge med og få oppdaterte innsikt og tall fra markedet. Meld deg på her.

Planlegg hvilke ANFO-events du skal på i 2023

Få full oversikt over arrangementene våre i 2023 – kalenderen begynner allerede å fylle seg opp og vi lover et lærerikt og spennende nytt år. Vi gleder oss til å se deg!


Riktig god jul fra alle oss i ANFO.

Del dette innlegget: