Nytt rammeverk for overføring av personopplysninger til USA

USAs president og EU-kommisjonen er enige om prinsippene for nytt rammeverk.

Schrems II og sakene fra datatilsynet i Østerrike og Frankrike vedrørende Google Analytics var tema vi brukte mye tid på under ANFOs arrangement Lov & Rett i forrige uke. Vi ble tydeligvis hørt, for dagen etter ble Biden og EU-kommisjonen enige om prinsippene for en ny ordning som skal gjøre det lovlig å overføre personopplysninger til USA.

Schrems skal visstnok ikke være imponert, og tviler på at den nye ordningen vil løse de reelle problemene. Det ligger kanskje an til en Schrems III? Uansett vil det være til stor hjelp for norske annonsører at det blir enighet mellom USA og EU. Enigheten vil i praksis løse utfordringene for annonsørenes bruk av vanlige CRM- og skytjenester. Mye av problemene med tredjepart-cookies vil bestå fordi disse representerer flere problemstillinger enn selve overføringen til USA. I praksis ved at det er svært vanskelig å etablere gyldige samtykkeløp for den omfattende overføringen av personopplysninger som skjer via mange av disse tredjeparts-cookiene. Men for Google Analytics vil man antagelig få en fiks hvis man aktiverer funksjonen for anonymisering.

Les mer om nyheten her

Del dette innlegget: