Join our team_2_1024x500

Hva er employer branding og hvorfor er det så viktig?  

I de siste årene har employer branding blitt stadig viktigere. Kampen om de beste arbeidstakerne er knallhard og i mange tilfeller like viktig, og utfordrende, som markedsføringen av egne produkter og tjenester. 

Selv om ditt selskap har en sterk og anerkjent merkevare, betyr ikke det nødvendigvis at arbeidsplassen har et godt rykte. Løsningen kan gjerne være en strukturert tilnærming til emplyoer branding. 

Hva er employer branding?  

  • Employer branding er ganske enkelt en fellesbetegnelse for de aktiviteter et selskap gjør for å utmerke seg som en attraktiv arbeidsplass. Markedsføring av arbeidsplassen, uten å bruke lønn som virkemiddel. 
  • Employer branding handler om å kommunisere selskapets verdier til personer de ønsker å ansette. 

I mange tilfeller er etterspørselen etter arbeidskraften høyere enn tilbudet. Dette betyr at selskaper må skille seg ut og gjøre seg attraktive i kampen om å vinne de flinkeste folkene. Employer branding er en av de mest effektive måtene et selskap kan skille seg ut på.  

Employer branding er altså ikke markedsføring av egne produkter og tjenester, men markedsføring av bedriften som arbeidsplass. Fellestrekk for bedrifter som er gode på employer branding er at de er innovative og endringsvillig. Samtidig gir de inntrykk av å ha godt arbeidsmiljø og gode karrieremuligheter.  

Selskaper som bevisst har styrket omdømmet sitt og står fram som en god arbeidsplass, trenger ikke å kjempe om de beste kandidatene, de beste kandidatene søker naturlig til disse selskapene.  

ANFO setter employer branding på agendaen og arrangerer årlig konkurransen Magnet Awards.  

  • Les om Magnet Awards – hvem er best på kommunikasjonsarbeid innen employer branding og rekruttering i Norge? her
  • Se ANFO-webinaret om employer branding laget i samarbeid med Hyper. Se her 

Mer informasjon om ANFOs arrangement her

Del dette innlegget: