google-logo-search-engine-seo-search-engine-optimisation-social-media-creative-logo-made-by-hundreds_t20_6mYj9o

Datatilsynet i kursendring om Google Analytics

Etter at datatilsynet i både Østerrike og Frankrike har kommet frem til at fortløpende bruk av Google Analytics ikke er tillatt i henhold til GDPR.

https://www.datatilsynet.no/aktuelt/aktuelle-nyheter-2022/google-analytics-kan-vare-ulovlig/

Når det gjelder Google Analytics er det altså ikke lenger noen halmstrå å klamre seg til; du bryter GDPR selv om anonymiseringsfunksjonen er aktivert.

Det grunnleggende problemet med Google Analytics er bruken av cookies og koblingen mot at bruker ofte fra før er logget på en Google-konto. Det er da mulig for Google å koble analysedataene til Google-kontoen selv om nettstedeier har aktivert Anonymize_ip-funksjonen. Konsekvensen er at det overføres personopplysninger til USA. Og fordi Google kontrollerer datainnhentingen og overføringen, er det ikke mulig for nettstedeiere å iverksette de tiltakene som Schrems-II dommen forutsetter.

Artikkelen til det norske datatilsynet inneholder også en lenke til løsning med en annen leverandør. Heldigvis blir det pekt på løsninger, og ikke bare problemer! Det er det som må til – alternative leverandører som har vilje til å skape løsninger som er innenfor regelverket.

Del dette innlegget: