Erik Waatland_Ingvild Fylling_F-Kom24_1087x619
#Kontorselfie av ansvarlig redaktør Erik Waatland og journalist Ingvild Fylling. Foto: Kom24

A new kid in town

Vi ble nysgjerrige på den nylanserte nettavisen Kom24 og tok kontakt med redaktør Erik Waatland.

For ikke veldig lenge siden ble konkurransesituasjonen i fagpressen som dekker vår bransje doblet da Kampanje ble utfordret av Kom24. Kom24 er en avlegger av M24 som primært retter seg mot media. Begge nettavisene ledes av publisher Erik Waatland. Vi er nysgjerrige og tok kontakt med Erik.

Lansering midt i pandemien

Hva er det egentlig dere tenker på? Vi er mer eller mindre i lockdown og dere lanserer ny nettavis?

«Da Medier24 ble født på et kjøkkenbord i 2014, sa vi til våre lesere at vi skrev om medier, journalistikk, pr/kommunikasjon, reklame, markedsføring, teknologi, sosiale medier og samfunn. Den lovnaden klarte vi ikke alltid å holde, så da jeg tok over som redaktør i 2018 rendyrket vi profilen til å primært skrive om medier og journalistikk, men vi tok også toppene innen de andre sektorene. Dermed lot vi det være igjen et marked der som én av våre konkurrenter kunne meske seg i alene.» Det er Erik som sier dette.

«Vår strategi og ambisjon har hele tiden vært å rendyrke profilene våre, men så har jeg selv bakgrunn fra kommunikasjon gjennom flere år i bla Forsvaret som presse- og informasjonsoffiser – og diverse byråer – og det har rett og slett klødd i fingrene etter å sette opp noe eget for denne delen av bransjen. Dermed kom tankene om å lage en egen lokalavis for de som kommuniserer. I stedet for å si at vi er opptatt av reklame, markedsføring, kommunikasjon eller merkevarer, så henvender vi oss til de eller dem som måtte kjenne seg igjen i at de kommuniserer. Det har så langt vært en stor suksess for oss. Siden lanseringen i november i 2020 har vi allerede passert 400.000 sidevisninger og det vokser hele tiden. Ambisjonen var å passere 200.000 sidevisninger innen enden av januar, men vi har allerede doblet det!»

Tydelig strategi

Vi skjønner at det ligger en tydelig strategi bak initiativet. Det har jo også ut fra det du sier gått relativt bra med oppstarten. Mer enn dobling av mål for sidevisninger må man jo kunne si er ganske bra måloppnåelse.

«Vi gjorde en omfattende utredning i store deler av 2020 der vi snakket med over 100 personer innenfor målgruppa vår. Tilbakemeldingen var veldig tydelig: Det er behov for mer journalistikk om denne bransjen (hvis man kan kalle det én bransje). Hovedmotivet vårt er dermed å bygge et leirbål for kommunikasjon gjennom å speile og utfordre gjennom nyheter – og ikke minst informere og provosere gjennom debatt. Vi tror at kritisk journalistikk flytter kommunikasjonsfolk i riktig retning – noe som også er ambisjonen vår. Vi er ikke så opptatt av konkurranseforholdet med Kampanje. De er mye større enn oss, har et veldig etablert nettverk og kjenner nok alle krinker og kroker bedre enn oss per i dag. Men det gjorde også Kampanje og Journalisten da vi etablerte Medier24 – og nå er vi størst. Vi er ydmyke i vår tilnærming, men samtidig ambisiøse på vegne av journalistikken vår, så vi håper og tror at vi gjennom innholdet vårt vil kunne bli en spennende plattform både redaksjonelt og kommersielt.»

Vi har registrert at publiseringstakten deres har vært ganske høy til å være en nystartet aktør med små ressurser. Sakene ser jo både grundige ut og bærer jo også preg av et godt journalistisk håndverk. Jobber dere mer enn andre eller har dere andre hemmeligheter?

«KOM24 har i likhet med Medier24 små ressurser, men består av journalister som brenner for drakta og som ønsker å lage ei best mulig lokalavis for leserne. Først må vi lykkes med å skape lesere, så må vi bli oppdaget av annonsørene – også skal vi tilføre avisa enda flere ressurser. Planen er definitivt å vokse, men vi ønsker å gjøre det organisk. Dere spør om vi jobber mer enn andre og det vi kan vi kanskje ikke påstå at vi gjør, men vi skjønner at vi er gründere som forsøker å etablere noe helt nytt og det tar selvfølgelig tid og krefter. Publiseringsmessig så skal vi ikke ligge på latsiden, så vi har aldri færre enn 6-8 nye saker om dagen. Det må ei lokalavis ha!»

Lukter konsern

Først kom M24, så kom Kom24. Det lukter konsern og store ambisjoner. Har du flere planer du har lyst å dele med oss når du nå har anledning?

«KOM24 har holdt på siden november og det har virkelig vært gøy å bli så godt tatt imot i en sektor som har nærmest bedt oss om å lage ei lokalavis for dem. Redaksjonelt har det virkelig vært en suksess så langt, men kommersielt har vi litt å gå på. Vi lever av annonsørene våre, men har fortsatt behov for å nå ut til mange flere. I dag har vi produkter innen stilling og display – og hvis vi lykkes med det, så kommer vi selvsagt til å etablere mange flere produkter. Du spør oss om vi har planer om å bygge konsern og det kan jeg bekrefte. Medier24 er selvsagt motoren i det hele, men vi tror at KOM24 kan bli enda større enn Medier24 om vi jobber smart. Enn så lenge har vi ikke konkrete planer om ytterligere vekst, men hvem vet hva som lusker rundt hjørnet.»


Les bransjenytt på Kom24.no

Del dette innlegget: