Nettside_anfo_template_Clubhouse_v21024x500

ANFO tester Clubhouse

Hva er Clubhouse og hvordan får jeg tilgang?

Clubhouse er en ny SoMe app, basert på stemmebruk. Her får folk snakke, fortelle historier, utvilke ideer, få nye vennskap og møte nye spennende mennesker over hele verden. Clubhouse ble skapt i april i fjor og er fortsatt en betaversjon. Versjonen ble introdusert for noen måneder siden og interessen har vært enorm. Per nå er det kun de med Iphone og Ipad som får tilgang til Clubhouse, men det vil endre seg etter hvert.

Hva er Clubhouse? 

Det kan sammenlignes med live podcast, det er kun din egen stemme som kan brukes. Det er ikke mulig med videoer, bilder eller tekst. Du starter et rom akkurat som et event og setter tema for rommet. Når du starter et rom er det du som «eier» scenen, men du kan legge til flere moderatorer, slik at de også har tilgang til mikrofonen. Hvis jeg som lytter har lyst til å snakke, trykker jeg på en digital hånd og moderatoren gir meg tilgang til scenen slik at jeg får sagt det jeg har på hjertet. Du vil også se ikoner som leder til andre klubber. Her er det også mulig å bli medlem. ANFO har søkt om klubb og vi vil komme tilbake når det er mulig å melde seg inn der.

Hvordan kommer jeg meg inn på Clubhouse?

  • Først må du laste ned appen for så å bli invitert. Når du har blitt invitert, registrerer du deg, og her er det ditt riktige navn som gjelder. 
    (Eks: Marlene Rasmussen id MarleneR)

    NB!! For å sikre seg den idèn du ønsker, er det lurt å laste ned appen og registrere seg allerede nå, selv om du ikke er invitert. Da ligger du i systemet i påvente av en invitasjon.
  • Når du er invitert og registrert kommer du videre inn i det man kaller en korridor og der ser du hvite firkanter, det er rommene. På hvert rom står temaet, hvilket språk som brukes, hvem som er ansvarlig og hvor mange deltagere. Når du entrer et rom vil mikrofonen din alltid være av. 
  • Start med å følge de personene du synes er interessante. Når en av de du følger starter et rom, vil du bli varslet. 

Hvordan inviterer jeg andre? 

Når du har blitt invitert, får du automatisk mulighet til å invitere 2 personer. For å få flere slike muligheter må du være aktiv inne på Clubhouse. Desto mer aktiv du er jo flere kan du invitere.

ANFO gjennomførte sitt første «rom» fredag 5. februar. Vi satser på å lage dette til et fast opplegg: hver fredag kl. 12.

Velkommen inn med ANFO!

Del dette innlegget: