Ane Nyman_2_1024x500

Hvordan rocke hjemmekontoret?

Etter mange lange uker med hjemmekontor er det flere av oss som kjenner på savnet av da vi jobbet fra kontoret og møtte kollegaer daglig. Her er seks overlevelsesteknikker for å ikke bli gal i 2021.

To do-lister

Først og fremst – planlegg dagen din. Ta i bruk pen og papir, eller digitale notatblokker, og lag en visuell fremstilling av dagens gjøremål. Lag gjerne lista i prioritert rekkefølge, eller del inn i kategorier som gir deg oversikt (og ro i sjela).

Lyd/stillhet

Skap en atmosfære som fungerer for deg og din arbeidflyt. Trenger du klassisk musikk, deep house, total stillhet eller en inspirerende podcast? Riktig lyd på øret vil sette deg i modusen din arbeidsdag trenger. Link til Ane’s survival kit på Spotify.

Distraksjoner

Distraksjonene fra kjøkkenbordjobbing er ikke akkurat få. Oppvaskmaskin, skaptømming og jakten på nye lunsj-oppskrifter. Hold deg fokusert på dagens to-do liste ved å nyte disse distraksjonene i dedikerte tidsrom i løpet av dagen. Fokuser 100% på én oppgave av gangen.

Pustepauser

Pauser er nøkkelen til effektiv jobbing. Mini-pauser for å hente kaffe og fylle vannflaska, men også lengre pauser er nødvendig. Særlig nå som mørketida har tatt oss igjen. Ta én time ute i dagslys for å få annen input enn skjerm og mobil. Frisk luft gir et fokusert hode.

Kongeplass

Det viktigste med hjemmekontor er å skape en dedikert kontorplass, eller kongeplass om du vil. Om den må pakkes frem hver dag, eller om det har blitt et nytt inventar i hjemmet, så sørg for at det er en plass du ønsker å tilbringe tid på. Planter, duftlys, kaffemaskin innen rekkevidde, godt lys og post-it lett tilgjenglig – gjør det som må gjøres!

Sosialisering

Kommunikasjon er nøkkelene til alt, er det ikke? Så tilrettelegg for holde det sosiale vedlike med teamet ditt. Hold på fredags-pilsen på Teams, ta en 5-minutters kaffepause på FaceTime, og sett av 10 minutter av interne og eksterne møter til å ha den hverdagligse smalltaken om været.

Lykke til!

Del dette innlegget: