Håvard_sommerlesing_7_1024x500

Håvards sommerfavoritter: to fagbøker, to romaner, to podcast og to TV-serier

Fellesferien nærmer seg og dermed får mange ekstra tid til å lese seg opp på fagstoff. ANFOs fagpersoner hjelper deg å finne frem i det store utbudet og deler gjerne sine aller beste tips. Her er favorittene til fagdirektør, Håvard Rønnevig Bakken.


Vanligvis når sommeren står for tur kjenner jeg meg litt lei fagstoff om markedsføring. I år føler jeg det litt annerledes. Hvorfor? Jeg tror jeg vet svaret. Koronarelatert nyhetsstoff har overtatt store deler av mitt eget mediedøgn de siste 3 måneder. Selv det meste vi har lest om markedsføring har jo vært infisert av koronakrisen.

Håvard anbefaler to fagbøker, to romaner, to podcast og to TV-serier.

To fagbøker

I avdelingen ikke-koronarelatert fagstoff fra bokhylla kan jeg anbefale den siste til Bob Hoffmann; «Advertising For Skeptics». Ikke alle markedsførere vil like alt hva Bob skriver. Men han treffer veldig ofte spikeren på hodet. Anbefaler på det varmeste! Den andre boka jeg har lest om markedsføring i løpet av denne forsommeren er «Delusions of Brandeur». Veldig morsom bok som viser hvor aburd mye av markedsføringsfaget egentlig er. Begge bøkene er fine å lese på sommerferie når du trenger litt annet perspektiv på faget ditt.  

To romaner

La meg få lov til å anbefale to hengekøyevennlige romaner også; «Ut av det blå» med Kristin Valla. Et mørkt familiedrama.  Om sorg, trøst og ekte kjærlighet. Den andre «Sommerlys. Og så kommer natten» av Jón Kalman Stefánsson. Det er vanskelig å ikke la seg fascinere av dette skarpe portrettet av Island i en brytningstid.

To podcaster

Jeg har ikke, som mange andre, blitt hektet på podcast. Det er to jeg lytter til fast er B-laget. Som Hamarsing liker jeg både dialekten og humoren til Marius Skjelbæk. Ps; du trenger ikke være fra Hamar for å like Skjelbæk. Den andre er løpenerd podcasten «I det lange løp». 2 TV-serier? Den er verre.

To serier

Jeg føler alle ser alt av serier. «Kalifat» (Netflix) er storartet om terrorisme og religiøs ekstremisme. «The Great» (HBO), er en morsom, interessant og satirisk komedie om Katarina den stores ferd til makten. Må nevne «Hunters» (Amazone Prime) også. Med Al Pacino som hengiven, og kompromissløs, nazi-jeger. Den hemmelige «Operasjon Paperclip» har en også rolle her.

God sommer!

Del dette innlegget: