Sommer_blomst_1024x500

God sommer!

Kjære ANFO medlem og andre venner av ANFO!

Tiden vi har vært igjennom er en tid som mangler sidestykke. Fra en dag til en annen var veldig mange av oss plassert på hjemmekontor. Som medlemsorganisasjon var akkurat den overgangen ganske uproblematisk. Men den kom brått og vi var heller ikke forberedt på en slik situasjon.

Akkurat som før har vi hjulpet våre medlemmer på telefon og i mail. Fysiske møter og møteplasser har en stund vært gjennomført på Zoom og Teams. Som for veldig mange andre! Personlig må jeg innrømme at jeg nå lider av langt fremskredet Zoom fatigue og er klar for å treffe dere i helt andre omgivelser!

Vi i ANFO valgte tidlig en offensiv tilnærming og var klar på at vi skulle komme styrket ut på andre siden av krisen. Vi har i denne perioden gjennomført 8 webinarer, vi har etablert vår egen podcast og gjort 4 podcaster, vi har gjennomført tre digitale skoler og gledelig nok en hybrid skole med 20 personer fysisk og 5 på Teams. Vår Korona Tracker har både gitt oss nyttig innsikt og forståelse.

Vi har flere og flere nettverksgruppemøter. Digitalt og med stort oppmøte! Og heldigvis har vi fått veldig mange hyggelige meldinger fra medlemmer.

Det er klart vi blir glade når vi får meldinger som: «Aldri har vi hatt et større behov for en organisasjon som ANFO. Takk for at dere er så relevante og tydelig frempå i denne situasjonen.»

Vi har hatt og kommer til å ha et meget høyt aktivitetsnivå fremover. Høy aktivitet hos oss er bra for våre medlemmer og våre samarbeidspartnere.

Mange av dere har hatt utfordringer og mange har hatt store utfordringer! Men en god del av dere der ute har faktisk også klart dere igjennom denne situasjonen ganske greit. Ja, noen faktisk veldig greit. Nå gleder vi oss over at vi ser lyset i tunnelen. Det ser ut som om vi her i Norge har relativt god kontroll på situasjonen. Er vi litt strenge med oss selv gjennom sommeren, har vi et godt håp om at når vi møtes igjen i august kan vi gjøre det under litt andre omstendigheter. Vi er mange som savner å møtes fysisk på ANFO sine mange møteplasser. Hvem skulle tro at helt vanlige møter over en kaffe eller lunsj skulle bli så etterlengtet?

Det er kanskje litt klisje å si det, men faktum er at en krise som dette viser hva som egentlig bor i oss. Vi famlet kanskje en ukes tid men deretter har vi håndtert situasjonen ganske bra vil jeg si. Vi har snudd oss raskt og mange av oss har løftet oss betydelig digitalt. Raskt! Fra vårt ståsted betyr det at vårt tilbud etter denne situasjonen vil være vesentlig større. Vi kompletterer verktøykassen med nye digitale produkter i tillegg til det vi allerede har av fysiske eventer.

Med disse ord ønsker jeg dere en strålende sommer! Ferien står foran oss, og etter denne perioden er den kanskje mer etterlengtet enn noen gang? De lange flyturene er utsatt, men ferie blir det!

Hilsen Jan Morten i ANFO

Del dette innlegget: