Den Store Annonsørdagen startet med smekkfull vestibyle på Latter. Det var helt tydelig at dette var en konferanse som mange har sett frem til. Amedia hadde sørget for barista som tryllet frem lune espressodrikker og ferske kanelsnurrer til stor glede for konferansegjestene. Rett over klokken ni ønsket ANFOs Jan Morten Drange hjertelig velkommen til en fullsatt storsal.
Det var med stor glede å kunne ønske så mange annonsør- og markedsfolk velkommen. Dette er Den Store Annonsørdagen som vi kjenner den; masse bransjefolk, god energi og ikke minst et knallsterkt faglig program med både internasjonale og nasjonale stjerner ved mikrofonen.
Jan Morten Drange om Den Store Annonsørdagen
Contagious Creativity med Katrina Dodd
If you want to see the best advertising in the world – before it turns up in the awards shortlists – you need the Contagious Creativity briefing. This eclectic line-up of campaigns is hand-picked by the Contagious team for solving common challenges in uncommon, effective ways. Drawing from our unparalleled collection of case studies, this session includes examples from a broad range of categories, budgets and markets. We’ll walk you through the mechanics of each piece of work, digging into why it works and the impact it had.
Relevant teknologi = konsistent branding med Lise Tangen Hansen i Papirfly Group
Markedsføring i dag er egentlig mange disipliner og fagfelt. Ikke minst skal man være god teknologisk. Som avdeling dekker man bredt og det er krevende å være like oppdatert på alt. Vi snakker gjerne om personvern og GDPR, cookiedød, plattformenes dominans, programmatisk annonsering, effektmålinger, bærekraft og mye mer. Men det er et tema vi dessverre ofte glBrittemmer: Det å være konsekvent konsistent i merkevarebyggingen. I dette innlegget belyser Lise hvordan en Brand Asset Management løsning løser denne utfordringen og gjør denne oppgaven latterlig enkel.
Årets foredragsholder 2021-2022 er Britt Otterdal Myrset
Britt Otterdal Myrset mottok prisen Årets foredragsholder for perioden 2021-2022. Britt er partner i Deloitte Norge og hun mottar prisen med begrunnelsen om at hun holder et svært høyt nivå av kunnskapsformidling i et klima preget av post pandemi, der både publikums forventninger og ikke minst konsentrasjon har endret seg.
Skråblikk på bransjen med Marius Thorkildsen
Komiker og spaltist Marius Thorkildsen ga oss et festlig skråblikk på bransjen vi ferdes i og sa til et lattermildt publikum at reklame- og kommunikasjonsbransjen trolig er den bransjen som har flest prisutdelinger per ansatt. – Det tror jeg er fordi vi kontinuerlig må betrygges om at vi faktisk bidrar med noe. Jeg har en teori på at antall prisutdelinger er en omvendt proporsjonal med hvor konkret arbeidet til en bransje er. Det er for eksempel veldig få prisutdelinger for rørleggere og snekkere, sa Thorkildsen.
Purpose is failing, how great brands win by putting people in charge med Thomas Kolster
What are we doing in the world of advertising? spurte Kolster publikum.
For ti år siden var det enkelt for merkevarer å styre utenom problemstillinger knyttet til bærekraft, sosialt ansvar og mening. Rett og slett fordi det var svært få merkevarer som tok et standpunkt rundt temaene. I dag flagger de fleste merkevarer at de er opptatte av bærekraft, sosialt ansvar og mening. Man kan nesten oppfatte det som en konkurranse i hvem gjør det det best, og mange er flinke på en «se på oss og alt det gode vi gjør!»-kommunikasjon – men det faller gjennom som billig meningsarbeid sier Kolster.
Kolster mener at man må endre fokus fra et perspektivet der man gjør meningsfullt arbeid fordi det det ser bra ut og gavner merkevaren, til hvordan å stille seg spørsmålet om hvordan man kan hjelpe forbrukeren til å bli mer bevist, ta flere grønne valg og bli mindre forutinntatt.
Kolsters nye bok The Hero Trap er en verktøykasse for merkevarer og bedrifter som ønsker å endre seg fra å kun se på egne verdier, til å undersøke hvordan de kan hjelpe folk til å endre seg og praksisene sine. Denne endringen skjer gjennom Kolsters metodologi ERA der han har hentet inspirasjon fra psykoterapi og coaching, som begge er målorientert disipliner.
Thomas oppfordring til publikum var følgende:
- Don’t be a hero turn people into the heroes
- Ask: who can you help people become?
- Redefine growth towards human betterment
Purpose is failing because you a not playing an important role in peoples life.
Thomas Kolster
Les mer om The Hero Trap og Thomas Kolster her.
Hvorfor dine budsjetter ikke nødvendigvis bidrar til langsiktig vekst med Tina Rødahl i LinkedIn
B2B markedsføring er en krevende disiplin og gjennomsnittlig er det over 6 personer involvert før det tas en avgjørelse om investering. Veien til en beslutning er ofte både tidkrevende og kompleks. I tillegg har mange markedsførere et kontinuerlig press på å levere kortsiktige resultater og måler aktivitetene deretter. Dette er et dilemma. Resultatet er at markedsføringsbudsjettene og aktivitetene ikke bidrar til nødvendig langsiktig vekst. Da bidrar heller ikke markedsføringen til å møte de forventningene som selskapet, eiere og investorer har. I dette innlegget belyses risikofaktorer i lys av dette.
4 tips til hvordan du kan bidra til langsiktig vest i din bedrift – og gjøre B2B kampanjen din bedre
- Invester i share of voice
- Øke kundebasen – sørge for nye tilskudd
- Langsiktige målinger – gjøre justeringer på sikt
- Vise frem følelsene deres – vi husker følelser bedre enn fakta
Aller Media vant 500.000 kroner på TV-reklame
Foreningen Tenk TV inviterte til quiz om TV og TV-reklame der Aller Media gikk seirende ut og dermed vant 500.000 kroner i TV-reklame på TV2, Discovery og Nent sine kanaler. Det var Katrine fra Aller media som var rask på labben i Kahoot quizen og på scenen fortalte hun at hun allerede noen tanker om hva pengene skulle brukes på.
Vi gratulerer så mye med premien!
Google: Stor vennligsinnet kjempe, eller en alvorlig trussel for bransjen? med Tine Austvoll Jensen, Country Director for Google i Norge
I mange tiår har annonser finansiert favorittinnholdet vårt. 88% av Europa er på internett og den annonsefinansierte delen av internett har blitt en resurs for menneskeheten. Det gir oss en mengde verktøy og innhold. Og samtidig trenger internett nå en voksen holdning til ansvar, nesten 40 år etter at internett ble oppfunnet. Bevisstheten om hvordan personlig data blir samlet og brukt har økt. I usikre tider, slik vi har det nå med krig i Europa, strømkrise og økte priser og renter, kan ikke selskapene unngå personvern. Dette er en viktig investering for fremtiden.
De tre M-ene for å begynne arbeidet med personvern i din bedrift:
- Meningsfylt – folk er villige til å dele informasjon om seg selv, når de vet hva slags merverdi de får.
- Minneverdig – få en bevisst tillatelse til å dele data, da er de mer positive til det de ser
- Manøvrerbarhet – det er ikke nok å forvente at kunder bare gir tillatelse en gang. markedsføreren må tilby tilgjengelige og forståelige verktøy slik at kunden hele tiden har tilgang til å og kan kontrollere personopplysningene sine
Google er en av verdens største støttespillere av finansiell journalistikk. Vi leverer pålitelig informasjon og vi utvikler personvernvennlig teknologi.
Tine Austvoll Jensen, Country Director for Google i Norge
Den store annonsørrapporten med Håvard Kvernaas Bakken, ANFO
På niende året presenterer ANFO Den store annonsør rapporten. I år prøver Bakken seg på hovedoverskriften «2023 – et møkkaår». Høykonjunktur, krig og energikrise maler et mørkt bilde av verden vi lever i, og det må jo gi utslag på annonsørbransjen? Eller?
Den store annonsørrapporten slippes eksklusivt til deltagerne på DSAD og alle medlemmer i ANFO.
Fakta er presentert. Hva nå annonsører? med Kaj Johansson og Peter Lundberg, Kapero
I lys av den helt ferske Annonsørrapporten (DSAR) snakket Kaj og Peter, som begge opprinnelig er ingeniører, om de største utfordringer innen markedsføring ved hjelp av egne kundecase. De har blant annet IKEA, Lindex, ICA og Aller media i sin kundeportefølje.
Gjennom sine kunder har de sett en tendens til at det brukes for mye tid og penger på å produsere innhold og det er for mange mennesker involvert i prosessen. Dette resulterer i at man mister reach, ikke driver merkevarebyggende markedsføring og heller ikke legger til rette for vekst. Duoen fra Kapero mener at man må gjenskape en balanse der man legger mest tid og penger på å bli sett – ikke på å produsere innholdet man blir sett med.
Bästa sättet att bli mer effektiv är att göra mindre!
Kaj og Peter i Kapero