ANFO artikkel Medietall 2021 1024x500px

Solid vekst til norske media

Lesertall er viktig dokumentasjon.

På toppen av listen over de mest leste nettavisene pr. nå troner VG.

Norges 10 største aviser per 2021.

AVISOPPLAG
VG*312.000
Aftenposten254.000
Dagbladet*109.000
Dagens Næringsliv96.000
Bergens Tidene89.000
Adresseavisen77.000
Stavanger Aftenblad65.000
Fædrelandsvennen38.000
Klassekampen34.000
Romerikes Blad34.000

*Merk at både VG og Dagbladet leverer separate opplagsoppgaver for sine pluss-produkter. I tallene for VG inngår opplagstall både for VG (49.152) og VG+ (262.459) og for Dagbladet inngår både Dagbladet (26.170) og Dagbladet Pluss (83.303). 

Norge er som kjent et av verdens mest avislesende land.

Kantar sine ferske lesertall for Mediebedriftenes landsforbund (MBL) gir innsikt i hvilke norske nettaviser som er størst. Kompletterer man med dagens opplagstall, som nå også inkluderer digitale abonnement, kan man konkludere med at norske medieaktører igjen er på offensiven. «Nordmenn er storforbrukere av redaksjonelt innhold, og de leser nyheter overalt og til alle døgnets tider. Vi har aldri vært tettere på brukerne, og opplagstallene bekrefter igjen at nordmenn er villig til å betale for god journalistikk og at stadig flere tegner nye abonnement.» sier adm.dir. i MBL Randi S. Øgrey. 

Tre av fire nordmenn bruker norske nettaviser som kilde til nyheter. Hele 64% av befolkningen får sin daglige nyhetsoppdatering på smarttelefonen, og 84% av befolkningen konsumerer daglig innhold fra både nett- og papiraviser. De siste fire årene har det digitale opplaget økt med enorme 71%.

Les mer om saken hos Mediebedriftenes Landsforening her.

«Vi heier på norske medier. Derfor er lesertallmålingen fra Kantar en viktig ressurs i det norske mediemarkedet, nettopp fordi den er utført av en tredjepart.» – Sier Jan-Morten Drange i ANFO

Les mer om annonsørgigantene og utfordringene som nå møter dem her.

Behovet for oppdaterte nyheter har nok vært spesielt viktig de siste par årene, sett i lys av pandemien. Derfor er det kanskje ikke så rart at norske nettaviser har hatt en enorm vekst de siste par årene.

Del dette innlegget: