MagnetAwards_2021__Prisutdeling_1024x500

Magnet Awards prisutdeling 2021

Vi har kåre vinnerne i årets Magnet Awards. Se alle vinnere her!

Årets utdeling var digital og ble vist på ANFO-TV gjennom hele dagen, hver time fra 09:00 – 14:00.

– Når alt skal løses digitalt, må en del materiale produseres på forhånd. Det kan skape litt utfordringer, både med tanke på logistikk og hemmelighold, sier Trygve Tellefsen, ansvarlig for konkurransen her i ANFO. Heldigvis klarte vi å få invitert gullvinnerne, slik at de kunne motta prisene fysisk, og vi klarte til og med å overraske alle sammen! Da er det ekstra moro.

Årets konkurranse har holdt et høyt nivå i alle kategoriene, og det vitner om at det er lagt ned mye arbeid rundt Employer Branding i 2020. Det var gode diskusjoner blant juryen, i alle kategorier. Les mer om juryen HER

Nytt av året er at det også skal deles ut en personpris, til den som har utmerket seg spesielt det siste året! Vi ønsker å løfte frem personene bak det arbeidet som skapes, og vise hvem som faktisk gjør den gode jobben. Det er viktig med fokus på personen, ikke bare bedriftene.

Til sammen deles det ut 19 priser fordelt på 7 kategorier. Vinnerne publiseres fortløpende i løpet av dagen:

Kl. 09:00 Kategori: Åpen klasse
Kl: 10:00 Kategori: Årets kampanje overfor egne medarbeidere
Kl: 11:00 Kategori: Årets kampanje overfor studenter
Kl. 12:00 Kategori: Årets kampanje overfor erfarne
Kl: 13:00 Kategori: Bærekraftig HR + Årets fagperson for employer branding
KL 14:00 Kategori: Årets helhetlige employer branding + Oppsummering og avslutning

Prisvinnere i kategori: Åpen klasse

Bronse – COWI: Ingenørd av inhouse resurser
Jurybegrunnelse:
Et friskt pust av ekte historier om ansatte som elsker alt fra star wars, lys, sykler, trær – til og med asbest. Å være nørd har sjeldent vært mer appellerende, og det er nettopp det vi synes er kult og annerledes med denne kampanjen.

Bronse – PST: Påskenøtter av 3 x interne avdelinger; HR, teknologi og kommunikasjon
Jurybegrunnelse:
Vinneren har på eksemplarisk vis tatt i bruk humor for å skape en kampanje med nostalgiske referanser. Daglige tegneseriestriper med vanskelige tekniske oppgaver er en kreativ løsning for å treffe målgruppen.

Sølv – Gjensidige: Karrieretur med Gjensidige av Gjensidige HR-avdeling
Jurybegrunnelse:
Sølv i åpen klasse går til et selskap som har vist at enkle grep uten store markedsføringskostnader kan ha stor effekt.  Å kombinere employer branding med noe som begrense ensomhet og bedre psykisk helse er en sjelden kombo.

Gull – McDonald’s: Stjel våre ansatte av NORD DDB Oslo, Food Folk Norge, OMD
Jurybegrunnelse:
Vinner av åpen klasse går til de som har våget å tenke annerledes. Med et tydelig slagord har vi blitt kjent med flere av selskapets ansatte i forskjellige flater. Her er det ikke spart på noe. Hvem andre sender brev til personalsjefer med oppfordring om å rekruttere deres ansatte?

«Hvem andre sender brev til personalsjefer med oppfordring om å rekruttere deres ansatte?» Gullet i Åpen klasse gikk til McDonald’s.

Prisvinnere i kategori: Årets kampanje overfor egne medarbeidere

Bronse – McDonalds: Stjel våre ansatte av NORD DDB Oslo, Food Folk Norge, OMD
Jurybegrunnelse:
Bronsen går til et selskap som ønsket å endre synet folk flest hadde om dem som en arbeidsplass og bygge stolthet blant egne ansatte. Gjennom et vågalt og kreativt konsept, en skreddersydd medieplan og gjennom å fremme egne ansatte, klarte de å gi mottakere et nytt blikk på merkevaren, og samtidig vise at dette er et viktig springbrett for videre karriere.

Sølv – Hennig-Olsen is: Uten grenser av Nucleus
Jurybegrunnelse:
Et bredt og mangfoldig samfunnsansvar er noe som mange medarbeidere verdsetter. Selskapet som står for denne kampanjen, har klart å bruke potensialet i et sponsorat til å skape engasjement blant de ansatte. De lagde en spillbasert kampanje, og gjennom gamification lykkes de med å få til en bred deltagelse i organisasjonen. De ansatte ble utfordret både mentalt og fysisk, og ble motivert til å hjelpe andre som trengte det. Målet var å skape trivsel, samhold og stolthet, men ikke minst samle inn penger til et godt formål – noe de lykkes med.

Gull – Sopra Steria: Alt annet enn talkshow av Sopra Sterias markeds- og kommunikasjonsavdeling i samarbeid med byråene JCP, Gyro, Try Pearl og Storm121
Jurybegrunnelse: Det siste året har vært annerledesåret der alt stengte ned og mange selskaper trykket på bremsen, også når det gjaldt investeringer i egne medarbeidere. Prisen for Årets kampanje mot egne medarbeidere går til et selskap som gjorde det stikk motsatte. De ønsket å skape engasjement og forsterke den gode kulturen gjennom flere arrangementer som både skulle være underholdende, lærerik og inspirerende. De ønsket å gi de ansatte nye brukeropplevelser. Det klarte de.  Gjennom bruk av flere ulike og kreative elementer, som actionfilm, digital Escape Room, interaktiv digital festival og personlig hilsen til hver enkelt i musikkvideo, klarte de å skape en begeistring som medarbeiderne selv stolt kunne viste frem eksternt i egne sosiale medier. Denne kampanjen viser at investeringer i egne medarbeidere kan være vel verd, også i nedgangstider.

Gull til Sopra Steria! «Kampanjen viser at investeringer i egne medarbeidere kan være vel verd, også i nedgangstider.»

Prisvinnere i kategori: Årets kampanje overfor studenter

Bronse – Veidekke: Veidekkedagen
Jurybegrunnelse: De strategiske målene var å etablere en felles arena og et eget begrep mellom studenter ved NTNU og selskapet, samt andre prioriterte universiteter og høyskoler. Det var et spesifikt mål å øke selskapets attraktivitet på NTNU og dermed øke konverteringer av de riktige studentene til sommerjobber og nyutdannetprogram. Hovedformålet med kampanjen var å kunne demonstrere hva selskapet vektlegger for å styrke omstillingen til lavutslippssamfunnet, skape engasjement over to fartsfylte og direktesendte timer og attrahere de rette studentene. Av seks KPI’er leverte kampanjen over målsetningene på samtlige, med imponerende 98% som svarer at de kunne tenke seg å jobbe i selskapet.

Sølv – COWI: Ingenørd fra inhouse
Jurybegrunnelse: Strategien bak kampanjen var et konsept som både skulle bygge oppunder selskapets employer brand – og tiltrekke seg søkere til ledige stillinger. Konseptet måtte skille seg ut, være «viral by design» og begeistre. Juryen legger vekt på en god ide, som både var kreativ og strategisk og som gav resultater i flere kategorier. Selskapet klatret også oppover på Universum sin årlige kåring for teknologistudenter mot sine nærmeste konkurrenter

Gull – Tolletaten: Ny tollutdanning – Bachelor i toll, vareførsel og grensekontroll av Kommunikasjonsenheten, i samarbeid med prosjektet Ny tollfaglig utdanning og HR
Jurybegrunnelse: Hele kampanjen hadde som målsetning å rekruttere relevante kandidater til ny tollfaglig utdanning, samt å bygge intern stolthet og styrke etatens omdømme. En tydelig målgruppe var potensielle studenter i alderen 18-35 år. Det skal godt gjøres å ikke ha fått med seg TV-serien «Toll» som har vist frem tollere på jobb, og hvilke problemstillinger og oppgaver de håndterer i hverdagen. Oppmerksomheten fra TV-serien har vært utnyttet målrettet i aktiviteter mot studenter i sosiale medier og andre kanaler. Resultatene er imponerende. Tollerutdanningen er Norges mest ettertraktede utdanning per studieplass. Med over 2.000 førsteprioritetssøkere på 35 studieplasser og over 5.000 søkere totalt, er Tollerutdanningen Norges nest mest søkte studie. Juryen er imponert over strategi, kreativitet og ikke minst resultatene.

«Resultatene er imponerende: Tollerutdanningen er Norges mest ettertraktede utdanning per studieplass.» Tolletaten fikk gullprisen av Jan Morten Drange og Trygve Tellefsen i ANFO.

Prisvinnere i kategori: Årets kampanje overfor erfarne

Bronse – COWI: Fortsette som før? i samarbeid med Schibsted
Jurybegrunnelse: Dette caset viser en tydelig strategi for å bygge omdømme og øke kjennskap i målgruppen. Den største utfordringen til selskapet er lav kjennskap i målgruppen sammenlignet med mange svært sterke konkurrenter. De satte derfor sammen en offensiv eksperimentering av nye formater, kanalmiks og historiefortelling som førte til virkelig imponerende resultater. Lyttertall på podcasts og lesertall på artikler var langt over benchmark, de fikk en imponerende økning i kjennskap og assosiasjoner til selskapet. I tillegg til den eksterne effekten har også den interne effekten vært positiv, med økt stolthet og redusert turnover.

Sølv – Bærum kommune: Lærerkampanjen 2021 i samarbeid med Whydentify
Jurybegrunnelse:
Dette caset reflekterer en modig organisasjon som er tidlig ute, samtidig som de rett og slett er et steg foran mange andre i samme bransje. Med en spisset tilnærming til kandidatene klarer de å overbevise mange at kommunen er en riktig arbeidsplass for dem. Måten de har snakket direkte til målgruppen på, gjennom relevante innholdsannonser og portrettintervjuer med fageksperter i spissen, viser seg å være et vellykket konsept som har ført til meget bra resultater. Kampanjen ga over 1 800 søkere og klikkeresultatene på annonsene i sosiale medier var langt over gjennomsnittet sammenlignet med andre kampanjer til samme målgruppe.

Gull – COWI: Ingenørd, laget inhouse
Jurybegrunnelse:
Dette er et kreativt case som imponerte stort. Å lage et konsept som kan samle, forene og inspirere en målgruppe som er spisset, men samtidig veldig bred, for å øke kjennskap om selskapet er ingen enkel oppgave. Å etablere et helt eget ord som forener målgruppen ble løsningen! Et kreativt konsept med alt fra kleskolleksjon til trykkannonser samlet en hel organisasjon. Det bygget stolthet blant medarbeiderne og dette førte til at de ansatte selv ble en vellykket markedsføringskanal for selskapet. Dette kombinert med bred digital kampanje førte også til 250 prosent økning i antall søkere der kvaliteten på søkere gikk opp og «time to hire» gikk ned. Men kanskje det alle viktigste anerkjennelse var kåringen av årets nyord fra alle ingeniørers favoritt-tegneserier, Lunch!

Gull til COWI! Kampanjen førte til hele 250 prosent økning i antall søkere. Kommunikasjonsteamet bak Ingenørd-kampanjen er fra venstre; Kristoffer Jakobsen, Ole Emil Johnsen, May Kristin Haugen og Ragnhild Heggem Fagerheim. Gratulerer!

Prisvinnere i kategori: Bærekraftig HR

Sølv – AF Gruppen: Like mye verdt av AF Gruppens kommunikasjonsavdeling
Jurybegrunnelse: Trakassering i bygg & anleggsbransjen har vært et tema over lengre tid. I 2020 satte AF Gruppen tematikken skikkelig på kartet og varslet oppgjør og nulltoleranse ovenfor trakassering på arbeidsplassen. Budskapet Her er alle like mye verdt er gjennomgående tematikk i kampanjen -tilpasset ulike språk. Godt synlige «fare-plakater» med tydelig budskap, strategisk plassert på byggeplass var uunngåelig å legge merke til. Materiellet ble utviklet til opplæring, både skriftlig og filmatisk -og det ble brukt i dialog med ansatte og underleverandører samt Teams-bakgrunn. Tilpassede poster i sosiale mediekanaler med en stor, intern heiagjeng som spredde det viktige budskapet, bidro til intern stolthet. En godt gjennomført kampanje som vi gleder oss til å se mere av!

Gull – Veidekke: Yrkesfag/fararbeiderkampanje 2021 med Mindshare
Jurybegrunnelse: Å rekruttere unge jenter til bygg og anlegg er ingen enkel sak. Basert på relevant og god innsikt; både tall og fakta, men også holdninger og opplevde myter, ble en tydelig kampanjestrategi meislet ut og en konkret målsetting beskrevet. To målgrupper ble definert; de unge jentene og deres foreldre, og mediekanaler og uttak tilpasset deretter. Å velge et språk og look & feel tilpasset de to målgruppene, vitner om god kommunikasjon- og medieinnsikt. Signifikant forbedret kampanjeresultater viser en god evne til hele tiden å lære av tidligere aktiviteter og justere og forbedre både medievalg og uttak. Spesielt er juryen imponert over oppfølging av relevante KPIer og fokus på fakta og resultater. Ekstra gøy er det jo at i år var det rekord mange jenter som søkte seg til guttedominert yrkesfaglig utdanning, herunder bygg & anlegg. Et konkret bevis på at vel gjennomførte kampanjer nytter!

«Ekstra gøy er det jo at i år var det rekord mange jenter som søkte seg til guttedominert yrkesfaglig utdanning, herunder bygg & anlegg.» Gull i kategorien Bærekraftig HR gikk til Veidekke.

Prisvinnere i kategori: Årets fagperson for employer branding

Kate Aunaas Ingram, fra Statkraft
Jurybegrunnelse: Kate har et brennende engasjement for Employer Branding som fag og har vært med å løfte den frem som et viktig fagområde for bedrifter i Norge. Kate er aktiv på LinkedIn og deler både personlig tanker og inspirasjon fra andre med sitt nettverk. Hun har etablert et EB nettverk med eksperter fra mange av Norges største virksomheter som møtes for å dele erfaringer og gjøre hverandre bedre. Kate har også holdt mange foredrag og vært med i podcaster for å diskutere EB som et tema og hvordan hun i sin nå værende og tidligere jobber har jobbet aktiv med Employer Branding.

Vi gratulerer Kate som fikk pris for sitt brennende engasjement for faget. Kate Aunaas Ingram er første fagpersonen noensinne som fått denne prisen.

Prisvinnere i kategori: Årets helhetlige employer branding

Bronse – Gjensidige: Årets Helhetlige EB laget inhouse
Jurybegrunnelse: Denne arbeidsgiveren viser til solid arbeid over tid, og tenker helhetlig når det kommer til employer branding, med rekruttering og onboarding i samme team. Her retter man søkelyset både mot de ansatte man allerede har og de man ønsker å tiltrekke seg. Langsiktigheten er imponerende, denne arbeidsgiveren skjønner at employer branding ikke er et enkeltstående stunt. Å opparbeide seg en talentdatabase er ett tegn på dette. Resultatene er gode, både med tanke på klatring på lister, antall søkere og engasjement blant ansatte. Dessuten lot juryen seg sjarmere av 1:1 karriererusling med 100 studenter!

Sølv – COWI: Fortsette som før? i samarbeid med Schibsted
Jurybegrunnelse: Dette caset viser en tydelig strategi for å bote på den største utfordringen til selskapet, nemlig lavere kjennskap i målgruppen sammenlignet med et kobbel av svært sterke konkurrenter. Man har valgt en bred tilnærming til kandidatene, både med tanke på virkemidler og kanaler. Resultatene er virkelig imponerende, med lyttertall på podcasts og lesertall på artikler langt over benchmark, lav kostnad per lytter/leser, en imponerende økning i kjennskap og assosiasjoner til selskapet og klatring på Universums lister. I tillegg til den eksterne effekten har også den interne effekten vært positiv, med økt stolthet og redusert turnover.

Gull – McDonalds: Stjel våre ansatte i samarbeid med  NORD DDB Oslo, Food Folk Norge og OMD
Jurybegrunnelse: Dette caset viser en tydelig strategi for å bote på den største utfordringen til selskapet, nemlig lavere kjennskap i målgruppen sammenlignet med et kobbel av svært sterke konkurrenter. Man har valgt en bred tilnærming til kandidatene, både med tanke på virkemidler og kanaler. Resultatene er virkelig imponerende, med lyttertall på podcasts og lesertall på artikler langt over benchmark, lav kostnad per lytter/leser, en imponerende økning i kjennskap og assosiasjoner til selskapet og klatring på Universums lister. I tillegg til den eksterne effekten har også den interne effekten vært positiv, med økt stolthet og redusert turnover.

– Takk til de ansatte som stilte opp og til alle ansatte som jobber der ute hver dag, sier Mari Husby i McDonald’s. Til høyre, Thomas Eltvik i NordDDB.

Del dette innlegget: