Effest 2017_GrandPrix_Lerum_1024x500

Vinnere ANFO Effekt 2017

Vi gratulerer alle vinnere!

Smart Singel:

Diplomer:

Color Line Cruises: Smil i Horisonten
Med: OMD, Bring, Netlife, Mondelez, Morten Hornburg

Norsk Tipping: Telefon til Hamar
Med: Red Media Consulting, Per Høj

Dr. Oetker: Målgruppeinnsikt og utradisjonelle markedsaktiviteter ga braksuksess og kategorivekst!
Med: PHD Media, OMG Research

Bronse:

Coca-Cola Zero: Coca-Cola Zero Sugar på sjekker’n
Med: Carat, Liquid Barcodes, Anti

Sølv:

Oslo Renovasjonsetat: Farlig avfall – Feeds for lokaltilpassede hentepunktannonser i Facebook
Med: RED Gruppen

Gull:

Diplom-Is: WANTED – Kuppet
Med: We Are Live, MediaCom

Jurybegrunnelse: Årets vinner har bevist at de med en helhetlig strategi og et innovativt og engasjerende konsept har oppnådd imponerende resultater. Gjennom smart og kreativ utnyttelse av målgruppens interesser og mediekonsum, har årets vinner lykkes stort med å få frem en kampanje der forbruker selv ble en aktiv og viktig deltaker i kampanjens fremdrift. Valg av kanalbruk, budskap og gjennomføring henger meget godt i hop. Og med sine tydelige mål og meget gode resultater er det ingen tvil om at årets vinner fikk juryen til å smelte. 

Smart Multi

Diplomer:

Ringnes/ Solo: Supert salg – helt uten superkrefter. Bare supermye smak – og superlite sukker.
Med: OMD/, Try/Apt, Yellow Banana

SatsElixia: SATSELIXIA 2017
Med: Anorak, The North Alliance, Bold, Red Media Consulting

Forsvarets Mediesenter: 71,5 milliarder, men den viktigste investeringen gjenstår
Med: Try, MediaCom

Thon Hotels: Det skjer noe hos Thon
Med: Anorak, Perceptor, Bold, IUM

Pierre Robert: Integrering av kommunikasjon og design som endret kundeatferd
Med: OMD, Los&Co, Independent Talent Brands

Bronse:

DNB: DNB Spare
Med: Try, Vizeum, Motion Blur, Gambit

Sølv:

FINN: #godtbruktår
Med: Morgenstern, Red Media Consulting, Bacon OSL

Gull:

Ruter: Fra pekefinger til: Takk for at du alltid kjøper billett!
Med: McCann, IUM, Marvelous, Kantar TNS

Jurybegrunnelse: Caset har maktet å påvirke holdningene i svært positiv retning. Det er ingen lett oppgave.  Merkevaren, med sine partnere, har gått virkelig forstått målgruppen. En målgruppe som aktivt unngår å bli en del av kundegruppen. Dette er et svært sjarmerende case som viser at positiv tilnærming er mer pedagogisk og effektivt enn straffementalitet. Caset evner videre å vise en klar og troverdig sammenheng mellom innsats og resultater.  Hvilket er kjernen av ANFOeffekt.  Her har Ruter helt klart truffet. Et spennende og sympatisk uttak styrket ytterligere juryens oppfatning at dette var årets vinner av ANFO Effekt Smart Multi 2017.  Juryen gratulerer med gull! 

B2B

Bronse:

Color Line Cruises: Smil i Horisonten
Med: OMD, Bring, Netlife, Mondelez, Morten Hornburg

Sølv:

Aker BioMarine: Extreme Marketing Makeover
Med: Aker BioMarine

Gull:

GramArt & Nopa: #utenmusikk
Med: Anorak

Jurybegrunnelse: At reklame endrer lover er ikke hverdags. Det er rett og slett sensasjonelt. Utgangspunktet her var et nytt lovforslag som truet norske musikeres levebrød. Forslaget ville frata artistene rettighetene til egen musikk når musikerne var i et ansettelsesforhold. Det hele var en klam sky over tusenvis av artister. Men hvordan skulle man ta kampen? Begreper som opphavsrett og finjuss er jo ikke de lekreste utgangspunkt for oppmerksomhet. Årets gullvinner viser med glassklar tydelighet at den gode ide er det sterkeste verktøyet i all markedsføring. Hva var ideen? Jo, å skru av lyden. 10. mai i fjor skjedde følgende: Bjørn Eidsvåg, DeLillos, Enslaved, Odd Nordstoga og mange flere fjernet musikken fra videoene sine, la på et mute-symbol og delte videoen i sosiale medier. Det ble … stille. Så ble det storm. Den traff mediene, politikere – og den traff fansen. Og det ble tydelig hvor tomt livet er uten musikk. To dager etter kampanjestart ble lovforslaget trukket. Målet var oppnådd på rekordtid, med en knallide, et marginalt budsjett, og sosiale medier – og følelser – som våpen. Kampanjen #utenmusikk er både enkel og brilliant – og en herlig vinner av årets gull. Gratulerer!

NY

Diplomer:

TUI: One Brand – Hvordan TUI klarte å bli større enn Star Tour
Med: Carat, Forsman & Bodenfors, Aller Media, JCDecaux, fluxLoop

Sætre (Orkla C&S): Snackers – Gi folk et sprøere kjeksliv!
Med: POL, OMD

Storebrand: IPS! Så var det gjort.
Med: Morgenstern, Creuna, New Work, Starcom, Perceptor

OneCall: Like bra mobiltelefon, bare billig.
Med: Los&Co, Mood Communication

Pierre Robert: Pierre Robert X Hanneli
Med: OMD, Los&Co, Independent Talent Brands

Bronse:

Olivero: En smakfull game changer!
Med: Red Media Consulting, Futatsu, RedInk

Sølv:

Obs: Nyetablering i en ugjennomtrengelig dagligvarejungel
Med: PHD Media, We Are Live, Inkognito

Gull:

NJIE: Nye muskler
Med: JCP NJIE

Jurybegrunnelse: JCPNJIE har etablert seg i et nytt marked, mye takket være deres grundige forarbeid i å forstå kategorien og målgruppen. Merkevaren har vært grundige i valg av kanaler og ambassadører, og har klart å utnytte begrensede midler til det maksimale. Caset viser til svært god viraleffekt, og klarer samtidig å overbevise juryen om at den er fortjent. Her har NJIE gått systematisk til verks for å skape spredning, som har vært direkte overførbart til kjennskap og omsetning. Dette er en markedsføringskampanje med mye humor, men mest av alt solid håndverk. Kort fortalt; svært gode resultater hva gjelder kjennskap, viral spredning og ikke minst omsetning. Juryen er imponert. Gratulerer med gull i ANFO Effekt 2017!

Vekst

Diplom:

Nille: Nilleklubben – Nøkkelen til lønnsomme og lojale kunder
Med: Oculos

Bronse:

Stabburet Leverpostei (Orkla Foods): Den lille, gule boksen som fant sin styrke og vokste seg stor
Med: OMD, Apeland

Gull:

ZERoh! Til 111 millioner på tre år
Med: Strømme Throndsen Design, MK Norway, Vizeum

Jurybegrunnelse: Årets vinner i vekstkategorien imponerte mange i juryen allerede i innledende diskusjoner. Juryen ble ikke mindre imponert da markedsarbeidet visste seg å være svært godt gjennom alle ledd, og en lønnsom suksess gjennom hele verdikjeden. Merkevaren kan vise til grundig innsiktsarbeid og en stor dose modighet da de lanserte et produkt utenfor sin opprinnelige kategori til en pris betydelig høyere enn gjennomsnittet, og det i en kategori som allerede hadde en markedsleder! Vanskelighetsgraden var dermed et faktum. Denne modige aktøren har gjennom mange år hatt høy produktutviklingstakt, og to år på rad har linjeutvidelsene blitt bestselgere. Caset kan vise til fantastiske resultater. På kun tre år har dette produktet gått fra null til omsetning i 100 millioners klassen – og det i en bransje hvor over 90% av nylanseringene flopper. Merkevaren er blitt godt etablert med en imponerende preferanseandel og høy score på de viktigste driverene i kategorien. Videre er produktet etablert og bygd med langt mindre midler enn markedsleder. Produktet har økt både topp- og bunnlinje for denne aktøren, og bidrar til at 2016 resultat blir det beste noensinne. Aktøren bak dette caset viser markedsarbeid i særklasse. Juryen er rett og slett imponert.

Del dette innlegget: